Bålhytte for alle på Kær Vestermark

Bålhytte for alle på Kær Vestermark

Allerede i 2016 var der et ønske fra Kær Landsbylaug om et madpakkehus på Kær Vestermark. I 2017 fik området det fantastiske vartegn ”Støvlen” som både er udsigtstårn, madpakkehus og grillhus. Stigende brug af de rekreative installationer på Kær Vestermark øger behovet og efterspørgslen for nye faciliteter.

En gruppe interessenter bestående af Kær Landsbylaug, Rollespilsforeningen Slurk, Handicaprådet, Naturvejlederne i Sønderborg, EUC Syd samt Center for Verdensmål har udviklet et nyt samlingssted for alle. I gåafstand fra Støvlen skal der laves en flot bålhytte i bæredygtige materialer med forskellige udekøkken faciliteter samt sheltere særligt egnede for personer med handicap. Bålhytten indrettes så alle kan være med og der vil være plads til større forsamlinger som f.eks. skoleklasser.

Projektet er godkendt af Fredningsnævnet og en række fonde har ydet store flotte bidrag til projektet. Det drejer sig om Friluftsrådet, STARK Fonden, Nordea Fonden samt kommunens Pulje til borgerinitiativer. Med den overvældende økonomiske støtte til projektet er det håbet, at der allerede til foråret 2023 kan tilbydes en ny fantastisk facilitet til brug for både det organiserede og det uorganiserede friluftsliv på Kær Vestermark.