Kær Vestermark

Center for Verdensmål er placeret på Kær Vestermark lige nord for Sønderborg by. Gennem flere hundrede år har det fantastiske naturområde været omdrejningspunkt for forskellige historier, der på hver sin måde har sat spor – i landskabet, i historiebøgerne og ikke mindst i menneskene.

historien

Det var her ved Kærs smukke kyst, at de preussiske soldater i 1864 gik i land og indledte det skæbnesvangre slag om Als.

Senere blev området militært øvelsesterræn, og i 2014 købte Sønderborg Kommune området som et rekreativt naturområde.

Med værtskabet for Spejdernes Lejr 2017 var det målet at lave verdens mest bæredygtige spejderlejr for 40.000 deltagere på Kær Vestermark. Det blev for alvor startskuddet til at udvikle området rekreativt, og det var her, tanken om et Center for Verdensmål blev født.

Lær mere om tilblivelsen af Center for Verdensmål

oplev kær vestermark

Læs mere her om området, naturplejen af Kær Vestermark, og hvordan du selv kan gøre brug af det smukke 140 hektar naturskønne, rekreative område.

Oplev Kær Vestermark til fods, på cykel eller til hest. Her er mere end 20 km. stier. Og skulle man blive træt, så kan man overnatte i en af de hyggelige shelters.

Støvlen er et oplagt sted at starte jeres tur på Kær Vestermark. I snuden er der borde og bænke, hvor I kan nyde jeres medbragte madkurv. I hælen er der etableret et handicapvenligt toilet. På toppen af Støvlen kan I nyde udsigten over hele Kær Vestermark.

Det kan du opleve