Opskrift på Nordisk Wok

Nordisk wok

Velsmagende nordiskinspireret wokret

Ingredienser til 4 personer

Rarbarberkompot

200 g rabarber
60 g sukker

250 g Perlebyg
80 g danske anicialinser

Sur-sød sovs
1,5 dl rabarberkompot, blendes
3 spsk sød chilisovs
1 tsk tomatpure
1 spsk lys eddike
3 spsk vand
1 spsk majsstivelse
1 spsk sojasovs

250 g Kål
250 g gulerødder
250 g grønne asparges
250 g svampe
100 g løg

200 gr kylling i strimler (valgfri)

Sådan gør du:

Rabarberne snittes i små stykker og kommes i en gryde. Sukker tilsættes og rabarberne vendes i dette og trækker i 20 min. Koges herefter i 15 min. Blendes og afkøles i et skoldet glas. Perlebyg og Anicialinser sættes i blød i vand i 5 min. Skyldes i en sigte og koges i rigeligt vand med lidt salt i 15 min. Drænes i en sigte og afkøles. Ingredienserne til sur-sød sovs blandes sammen til en sovs. Kylling skæres i strimler, steges af og sættes til side. Kål snittes i tynde strimler, gulerødder snittes i tynde skiver, asparges snittes i 1,5 cm lange stykker, svampes skæres i mindre stykker, løg skæres i tyndestrimler. Bland alle grøntsager, perlebyg, anicialinser og kylling og steg i wokken i ca. 5 min. Tilsæt sur-sød sovs og kog igennem ca. 5 min.