Opskrift på saftige müslibarer

TIL DEN LILLE SULT

Til 8 müslibarer

Ingredienser

1,5 dl udblødte, kogte Ingridærter (eller kikærter fra dåse)
100 g finvalsede havregryn
75 g tranebær
110 g fast honning

Pynt

45 g mørk chokolade

Sådan gør du:

(Spring trin 1 og 2 over hvis du bruger kikærter på dåse.

  1. Start med at lægge ingridærtere i vand dagen før, de skal bruges (mindst 12 timer).
  2. Dræn vandet fra ærterne og kom dem i en gryde med nyt vand. Koges i 45 min, hæld vandet fra og køl dem af.
  3. Skyl ærterne grundigt i en si og køl dem af.
  4. Hak ingridærter og tranebær mellemfint og hæld dem i en skål sammen med havregryn.
  5. Smelt honningen i en gryde (må ikke koge)
  6. Bland honningen i skålen sammen med de ørige ingredienser så det er en sammenhængende masse.
  7. Beklæd et firkantet, ildsats fad (20 cm* 20 cm) med bagepapir, hæld massen i og mas det godt ned i fadet.
  8. Bag 30 min ved 180 gr varmluft.
  9. Smelt mørk chokolade og pynt müslibarerne.
  10. Lad dem køle af og skær dem i 8 stykker.