Stop madspild – 21. september 2024 kl. 11.00 til 15.00

Stop madspild – 21. september 2024 kl. 11.00 til 15.00

Spis og spar

Sammen gør vi kål på madspild

Verdensmål 2-12-13

Smider du og din familie hvert år tusindvis af kroner i skraldespanden, fordi I glemmer at bruge jeres madrester?

Bæredygtig mad i Sønderborg og Center for verdensmål inviterer til et sjovt og inspirerende event i anledning af den nationale madspildsdag, hvor du kan få kørekort til at mindske dit madspild og få flere penge på kontoen. 

Eventet foregår: 

Lørdag d.30. september kl. 11-15 Center for Verdensmål, Løkkegårdsvej 3.

Fællesspisninger med folkekøkkenet vil være kl.12:30 og kl. 13:30 

Der er begrænsede pladser – HUSK derfor at bestille billetter!

K L I K   H E R!

Programmet:

Kl. 11.00-11.10 Årets madspildsevent 

Kl. 11.10-11.40 ”Alting lyser før det dør”, v/Kokken på Kanten

Kl. 12.00-12.30”Sylt havehøsten” Workshop med Syltedronningen   

Kl. 13:00-13:30 StopSpildafMad v/Yvonne Gottfredsen ”Mad skal spises ikke spildes”

Kl. 13:45–14.15 Dining By Kretzmann ”Tryl velsmag i dine resteretter” 

Kl. 14:20-14.50 Workshop med Syltedronningen ”Få nyt liv til træt frugt og grønt”

Kl. 14:50-15 Tak for i dag og på gensyn d. 29. september 2024! 

Du kan opleve:

Medbring dine æbler fra haven og lav din egen most

Har du oceaner af æbler af årets høst? Medbring dem og lav din egen most. Medbring også flasker til mosten så du kan tage den med hjem.

Stjerneløb ”bliv klogere på madspild”

Løb dig til tips og tricks om madspild

Leg med verdensmålene

Kom og leg med os!
Hav det sjovt og bliv samtidig klogere på verdensmålene.

Del dine bedste madspildstricks på Padlet-appen og vind 4 billetter til show ”Morten Münter og lidt Mika og Tobias” på Sønderborg Teater 8. oktober 2023.

 

Appstation -tip en 13’er

Apps der hjælper dig med, at bruge mad du har ved hånden

Eksperimentstand

Kan du spise æg der flyder i vand? Kan du genoplive træt grønt?
Brug dine sanser til at se om du kan spise maden selvom den er over dato.

Kast på mål og gæt fødevarers CO2aftryk

Kan du gætte en gulerods klimabelastning?
Skyd på mål og se om du er madekspert.

Byttebazar ”Byt en bøt” 

Er du ved at drukne i køkkenhavens grønkål, havens valnødder eller æbler? Så medbring det til byttebazaren og få andet frugt og grønt med hjem. Husk selv at medbringe en pose.

Mange har plastik-, glasbøtter og køletasker de aldrig bruger. Tag gerne dem med, så andre kan få gavn af dem.

Karikatur tryller drinks i baren

…med destilleret most fra Hestehavegård og Destilleriet Als

Is-station 

Der smides enorme mængder ud af af en bestemt frugt. Kom og se hvilken og smag hvordan den trylles til en lækker dessert.

Hør om projekt Center for Verdensmål

Center for Verdensmål skal formidle verdensmålene så de bliver til dine og mine hverdagsmål. Kom og hør hvordan.

 

 

Hvad er en Permahave?

Kom og se den nyanlagte Permahave på center for Verdensmål og bliv inspireret til at lave din egen Permahave.

Program følger senere

 

Fakta om Madspild:

En gennemsnitlig dansker smider 15-20% ud, af mad der købes ind. Det svarer til, at du køber 5 bæreposer mad i Bilka og smider 1 af dem i skraldespanden på vej ud af butikken!
Alt i alt løber det samlede danske madspild op i cirka 715.000 ton årligt.
Sådan fordeler vores madspild sig:

Madspild er dyrt for både pengepung OG klima.

Det koster mange ressourcer at producere et kg mad. Faktisk udleder det 4,5kg CO2 for hvert kg mad der produceres. Rent spild for klimaet, hvis maden ender i skraldespanden.

Den gode nyhed er….

…..det er nemt at gøre noget ved😊

Eventet er lavet i samarbejde med: